Veled tervezzük, Neked építjük!

Ma már egy új családi ház építkezés, vagy egy nagyobb házfelújítás során egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a tulajdonosok a leendő, vagy felújítandó kertre is.
Az új díszkő burkolat színén, a kerítés anyagán túl megfontolják a kert egészének arculatát, használhatóságát, majdani “korosodását”. Ha épp ezt a cikket olvasod, Te is a tudatos, előrelátó, sőt, a felelős kerttulajdonosok közé tartozol. Mert a pázsit telepítésél a fűmag elszórása kb. annyi, mint egy új ház külső színének felfestése, a pörköltbe a só szórása, vagy egy finom bor lepalackozása. Az érdemi munka előtte van.
Ne kövesd hát el az alábbi hibákat:

 • Meggondolatlan növényvásárlások
 • Nem megfelelő talaj előkészítés
 • Nincs idő, kedv, szakértelem a növények ápolására

Miért bízd ránk a kerttervezést?

Ha mi tervezzük, építjük a kerted, mindig kiemelten figyelünk az alábbiakra:

 • Mi a pontos igényed a leendő kerteddel szemben?
 • Milyen lehetőségeket rejt a kerted, telked?
 • Milyen a talaj kémiai, fizikai tulajdonsága?
 • Mekkora területet igényel elképzelésed?
 • Milyen előkészítés, műszaki megoldások szükségesek a kertedben?
 • Hogyan alkot majd egységet, harmóniát házat, üzleted, környezeted a kerttel?
 • Milyen tudás, idő, pénz ráfordítást igényel a folyamatos növényápolás?
 • Hogyan mutat akár 10-20 év múlva a beépített kert?

Hogyan valósítható ez meg?

Több szolnoki, megyei, illetve az ország más részein épített kert, előkert, üzlet előtti növénysziget munkái során kialakítottunk egy határozott, következetes szisztémát és minden esetben ragaszkodunk is ahhoz.
Ez a rendszer Téged, mint kerttulajdonost tart szem előtt, ezért mindig kellő időt szánunk igényeid, elképzeléseid megismerésére. A következő fontos dolog a kert, telek, utcafront lehetőségeinek, tulajdonságainak felmérése.
Ismerni kell a talaj szerkezetét, szükség esetén módosításának lehetőségét, a terület méreteit, az alatta-felette futó vezetékeket, közműveket, a tervezett, vagy meglévő öntözőrendszert, közlekedő utakat, sőt a földrajzi tájolást, a napfény-árnyék viszonyt.

Ezek birtokában tudjuk összehangolni álmaidat a valós lehetőségekkel.
Ekkor még meg sem fogtuk az ásót. A java pedig ezután következik…

Tervezés, konzultáció Veled közösen, a szükséges anyagok, eszközök beszerzése, a kert arányainak, részeinek kialakítása, földmunka, talaj előkészítés, trágyázás, biotextília, öntözőrendszer telepítés, világítás, egyéb látványelemek vezetékeinek lefektetése, stb.

A számodra is élvezhető, örömteli és valljuk meg, leglátványosabb esemény a növények ültetése. Ekkor már látható a teljes kompozíció, még van lehetőség módosításra, javításra. Mire a legapróbb díszkavics, agyagcserép, gyepszőnyeg is a helyére kerül, sok-sok munkafázison leszünk túl…

Ekkor hátradőlhetsz majd és elégedett mosollyal tekinthetsz végig újjávarázsolt kerteden.

Miért így kell?

Joggal kérdezheted, mire ez a bonyolult, rengeteg meló?
Készséggel megválaszolom.

Akár mediterrán kertet szeretnél, akár dús, sűrű sövényt, vagy örökzöld tujákkal teli kertet álmodtál, szembesülsz a következő problémákkal:

 • Ha elköveted a fenti három leggyakrabb hibát, akkor olyan növényekkel ülteted tele a kertedet, amik más típusú, minőségű talajt kedvelnek. Nem érzik jól magukat, nem fejlődnek szépen, akár el is pusztulnak. Te pedig szomorú leszel a kidobott pénz, idő, vágyakozás miatt. Talán még hibáztatod is magadat, vagy az áruházat, ahol vásároltál.
 • Ha nem veszed figyelembe, hogy milyen kémhatású, mennyire laza, vagy kötött a kerted földje, vagy elmulasztod a megfelelő trágyázást, gyomirtást, talajjavítást, szintén magadnak okozol kárt. És persze a növényeidnek.
 • Ugyanígy fontos, hogy tisztában légy azzal, hogyan fejlődik majd egy nagyobb cserje, vagy fa? Hová, mekkora gyökeret ereszt, felnyomja-e a járdát, teleszemeteli-e az esőcsatornádat, néhány év múlva beárnyékolja-e a szép, világos nappalidat?
 • Végül, jó, ha előre átgondolod, mennyi időd lesz rendszeresen füvet nyírni, fákat metszeni, permetezni, lehullott falevelet gereblyézni, gyomot irtani, öntözni. Ezek mind-mind felelősséggel a Te feladataid lesznek!

Mi segítünk ezen hibák elkerülésében.
Olyan kertet tervezünk és építünk Neked, amiben majd örömödet leled, szívesen töltöd idődet családoddal és barátaiddal. A majdani munka java részét is levesszük a válladról, hisz vállalunk kertrendezést, karbantartást is.

Igen, így szeretném!
Máris hívom Attilát.

MOLNÁR ATTILA
0630 / 921-3421

Elégedett kerttulajdonosaink

“Azt hittem, füvet vetni én is tudok. Aztán évekig négykézláb szedtem a gyomot, locsoltam hulla fáradtan, bosszankodtam a mohásodás és a kiégett foltok miatt. Attila munkája láttán rájöttem, hogy a füvesítés komoly szaktudást és kellő előkészítést igényel. Jó döntés volt rá bízni a pázsit kialakítását.” (PÉTER, SZOLNOK)

“Mi egy mediterrán kertet álmodtunk meg, ami tele van kisebb-nagyobb virágokkal, cserjékkel, kerti cserepekkel, agyag edényekkel. Nagyon szép lett, az öntözőrendszernek hála, egyszerű a kert ápolása. Az egész család hálás Attiláéknak.” (ILONA, SZANDASZŐLŐS)

“Olaszországban szerettünk bele a toszkán ciprusokba, pálmákba. Attiláék megbízható forrásból gyönyörű növényeket szereztek nekünk és remek tanácsokat adtak az ültetéshez, gondozáshoz. Valóságos mini Toscana lett a kertünk.” (CSABA, MARTFŰ)

Igen, én is álomkertet szeretnék!

 

Ezeket az előnyöket élvezheted,
ha mi építjük a kertedet

 • Olyan kertet építünk Neked, ami a legjobban szolgálja kényelmedet
 • Maximálisan figyelembe vesszük a telked lehetőségeit
 • Olyan növényeket javaslunk, amik abban a talajban gyönyörűen fejlődnek
 • Az ültetésen túl az öntözőrendszert is elkészítjük
 • A kapcsolódó feladatokat is elvégezzük
 • Harmóniát alkot majd a kerted a házaddal, üzleteddel

De ez nem minden…

 • Segítünk a folyamatos tanácsadásban, növényápolásban, gondozásban
 • Akár 10-20 év múlva is büszke leszel kertedre!

Keress minket bizalommal!

Javasoljuk, először nézz körül a Mini Kertészeti Árudában, Tószegen. Ismerd meg, milyen növényeket kínálunk, beszélgessünk a kertedről.
A legmegbízhatóbb bel- és külföldi partnerektől szerezzük be növényeinket, kerti kellékeinket.
Ezeket jó szívvel ajánljuk neked. Egy előzetes konzultáció után bele is vághatunk az álomkerted építésébe…

Igen, BELEVÁGOK! hívom Attilát.

MOLNÁR ATTILA
0630 / 921-3421